3 veelgemaakte fouten bij personeelsplanning … en hoe u ze kunt vermijden

Een goede personeelsplanning opstellen, is een uitdaging en vraagt heel wat puzzelwerk. Door onderstaande veelgemaakte fouten voortaan te vermijden, zal uw planning niet meer in het honderd lopen en bespaart u zichzelf en uw werknemers heel wat kopzorgen.
personeelsplanning

1. U zet niet genoeg of net te veel personeel in

Sommige dagen zijn drukker dan andere en daarom is het niet altijd eenvoudig om juist in te schatten hoeveel personeel u nodig heeft. Plant u te veel personeel in dan lopen de loonkosten hoog op. Plant u te weinig personeel in dan valt het werk stil of moeten andere werknemers overwerken, wat niet altijd even enthousiast onthaald wordt. Gelukkig geeft prime Plan u steeds een duidelijk beeld van de bezetting door u te informeren over eventuele afwezigheden, een productie die wat terugvalt of net terug begint te stijgen. Bovendien assisteert onze software u bij de personeelsplanning door te wijzen op personeelstekorten en u de mogelijkheid te geven om personeel te ‘lenen’ van andere afdelingen waar er een teveel aan personeel is. Zo heeft u nooit meer een tekort of een overschot aan personeel.

2. U plant voor uw personeelsleden te veel of te weinig uren in

Een personeelsplanning opstellen waarin al uw personeelsleden aan het juiste aantal uren komen, is organisatorisch geen kinderspel. Als u niet oplet zitten sommige werknemers al snel over hun uren, terwijl anderen er net te weinig hebben. Met prime Plan ziet u in één oogopslag alles wat u moet weten over basisroosters en het aantal shiften.
Bovendien kijkt onze software tijdens het plannen voor u de beschikbaarheid, de arbeidsvoorwaarden en de kwalificaties van elke medewerker na. Zo weet u exact hoeveel uren iedereen mag werken en of de planning daarmee overeenstemt.

3. U geeft personeelsleden onvoldoende inspraak

Als goede werkgever wil u uiteraard rekening houden met de wensen van uw werknemers, maar bij het opstellen van de personeelsplanning is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Met Prime Plan kunt u uw personeelsleden inzetten op de meest ideale werkplek, in de meest gepaste functie of aan de machine die ze het best kunnen bedienen.
Door prime Time in uw systeem te integreren en uw medewerkers toegang te verlenen tot de selfservice geeft u hen ook meer inspraak. Daarin kunnen ze namelijk aangeven wanneer ze vakantie willen, of ze roosters willen wisselen, welke diensten ze graag zouden doen en welke dagen of diensten ze liever vermijden.