Meer veiligheid voor patiënten dankzij toegangscontrole op maat

Net zoals bij andere grote instellingen is er in de zorgsector nood aan beveiliging en toegangscontrole. Alleen zijn de noden in de gezondheidszorg veel specifieker: zo staat de veiligheid van zowel de patiënten als het personeel voorop, maar mag de beveiliging geen belemmering zijn voor de dagelijkse werking, gezien het openbare karakter. Ontdek in dit artikel hoe wij daaraan tegemoetkomen.

Proactieve en retroactieve beveiliging

Het belangrijkste onderscheid op vlak van toegangscontrole in een zorgfaciliteit, is dat tussen residenten of bezoekers en personeel. Waar die eerste groep niet overal vrij mag kunnen bewegen, is dat voor die tweede groep net essentieel. Daarom zetten we in op twee pijlers, namelijk een proactief toegangsregistratiesysteem, waarbij het personeel gecontroleerde volledige toegang heeft en op retroactieve beveiliging, waarbij er snel ingegrepen kan worden bij problemen.

Kort samengevat heeft niet iedereen toegang, maar zijn de werknemers wél in staat snel te handelen en vrij te bewegen. Een sluitende én werkbare beveiliging is dus het resultaat.

Eén centraal systeem voor de toegangscontrole en beveiliging

Met onze software is het mogelijk om verschillende toepassingen te koppelen waardoor er één centrale controlehub gecreëerd wordt. Daardoor zitten alle operationele, facilitaire en personeelsgebonden data samen in een overzichtelijk systeem.

Zo is onze oplossing in het UZ Brussel bijvoorbeeld uitgebreid tot de lockers, medicijnenkasten, kledingvoorraad en zelfs de personeelsvoordelen in het restaurant. Het systeem draagt dus niet alleen bij aan de veiligheid, maar ook aan de efficiëntie. En dat komt de werking van een gezondheidsinstelling alleen maar ten goede.


Benieuwd naar onze oplossingen voor gezondheidszorg in de praktijk? Lees dan zeker onze case over het UZ Brussel! Wenst u meer info over onze aanpak in de zorgsector? Neem dan zeker contact met ons op.