Personeelsplanning in de gezondheidszorg: een complexe taak voor u vereenvoudigd

Personeelsplanning in de gezondheidszorg is niet altijd eenvoudig. De teams bestaan uit heel wat interne én externe werknemers die geen gewone nine-to-fiveshiften doen en vaak ook nog eens erg verschillende werkroosters hebben. Toch is het in het belang van zowel de werknemers als de patiënten dat de planning op ieders noden en wensen is afgestemd. Onze tool kan u daarbij helpen. In dit artikel ontdekt u hoe!
Personeelsplanning zorgsector

Specifieke voorwaarden

In de gezondheidszorg moet de personeelsplanning voldoen aan specifieke voorwaarden. Zo zijn er steeds bepaalde kwalificatievereisten binnen elk team om de patiënten te kunnen voorzien van de beste zorgen. Verder moeten alle werknemers tussen elke shift een bepaald aantal uren rust krijgen en moet de verdeling tussen dag-, nacht- en weekendwerk evenredig zijn om de situatie voor het personeel leefbaar te houden.

Tot slot is het in ieders voordeel als ook de wensen van het personeel zelf in rekening gebracht worden bij het opstellen van de planning. Onze ‘prime Plan’-software houdt in de mate van het mogelijke rekening met deze vereisten en stelt op die manier een planning op die voor iedereen aanvaardbaar is én waarbij een optimale zorg geboden wordt.

Effectieve personeelsplanning

In de zorgsector is budgetplanning een onafgebroken evenwichtsoefening, waardoor het belangrijk is om het personeel zo efficiënt mogelijk in te plannen zonder hen extra te belasten. Wat u daarbij kan helpen, is een overzicht van hoeveel personeel u waar en wanneer nodig heeft, wie er beschikbaar is en of u een beroep moet doen op extern personeel. Ook daarbij kan onze tool u helpen!
Benieuwd naar onze tools in de praktijk? Lees onze interessante case over OCMW Buggenhout.

Heeft u interesse hoe we een vertaalslag kunnen maken naar uw zorginsteling? Neem met ons contact op!