Een subtiele en toch doeltreffende beveiliging van openbare gebouwen? Dat begint bij de toegangscontrole!

Van toegangscontrole over bezoekersregistratie tot camerabewaking: een goede beveiliging is cruciaal bij openbare gebouwen en dat in ieders belang. Idealiter springt die beveiliging niet al te veel in het oog. Maar hoe zorg je nu voor een beveiliging die subtiel én solide is? Het antwoord ontdek je in dit artikel!
Bezoekersregistratie

Alles begint bij een sluitende toegangscontrole

Eén van de grootste moeilijkheden bij openbare gebouwen is dat niet elke ruimte publiek toegankelijk mag zijn. Bepaalde ruimtes moeten afgesloten kunnen worden voor het grote publiek, maar wel nog eenvoudig te openen door het personeel. De oplossing? Een flexibel badgesysteem, dat zowel online als offline werkt. Op die manier hebt u bovendien een perfect overzicht van wie waar geweest is. Inbraakpogingen genereren meteen een melding in het systeem en geven het security team de mogelijkheid om snel en adequaat te handelen.

Een warme ontvangst bij de bezoekersregistratie

Om op elk moment een duidelijk overzicht te hebben van wie zich in het gebouw bevindt, is het nuttig om bezoekersregistratie in uw beveiliging te integreren. Op die manier worden bezoekers correct aangemeld bij de betrokken afdeling en contactpersoon. Belangrijk daarbij is wel dat de bezoekersregistratie gebruiksvriendelijk is en maar enkele minuten in beslag neemt. Zo komt de procedure niet invasief over op uw bezoekers. Bovendien kunt u via het security management systeem bezoekers tijdelijke toegang geven tot bepaalde ruimtes die niet publiek toegankelijk zijn. Bij het verlaten van het gebouw, leveren ze hun badge dan gewoon in bij het onthaal.

Hou een oogje in het zeil met camerabeveiliging

Om uw beveiliging volledig sluitend te maken, kunt u aan uw beveiliging ook camerabewaking toevoegen. Uiteraard hoeft u niet overal camera’s te plaatsen, maar wel op de meest strategische plaatsen. Zo creëert u een extra veiligheidsgevoel bij personeel en bezoekers én kunt u snel handelen bij incidenten.

Vragen omtrent bezoekersregistratie in kader van een sluitend security management? Neem contact met ons op!