Toegangscontrole op maat van industriebedrijven (Soudal)

Bepaalde industriebedrijven zijn vaak lokaal verankerd, maar krijgen na fusies een internationaal karakter. Daardoor zijn er specifieke veiligheidswetgevingen van kracht. Bovendien worden het dan meestal grote bedrijven met een aanzienlijk personeelsbestand en veel logistiek verkeer. Dit alles maakt dat het veiligheidsvraagstuk in industriebedrijven complex is. In dit artikel ontdekt u hoe wij daarop inspelen met onze oplossingen voor toegangscontrole.
Soudal

Efficiënt, flexibel én overzichtelijk

Het personeelsbestand in een industriële omgeving fluctueert regelmatig door veranderende productievereisten. Bovendien zijn er veel bezoekers, gaande van leveranciers en klanten tot contractors ... Daarom is het niet altijd eenvoudig om op te volgen wie zich op het terrein bevindt, wie er toegang tot het terrein moet hebben en, bij uitbreiding, om de personeelsplanning op te maken. Daarom zijn zowel efficiëntie, flexibiliteit als overzicht van groot belang. Oplossingen voor tijdregistratie, aanwezigheidsregistratie én personeelsplanning bieden een antwoord op al die noden.

Internationaal karakter van het toegangscontrolesysteem

Industriebedrijven zijn in de meeste gevallen internationaal georiënteerd en dat houdt logischerwijs in dat de communicatie in verschillende talen moet verlopen. Bovendien zorgt ook de verscheidenheid aan CAO’s en de complexiteit van de wetgeving in verschillende landen voor heel wat puzzelwerk. GET ontwikkelde dan ook een toegangscontrolesysteem in verschillende talen wat een vlotte communicatie mogelijk maakt met werknemers en bezoekers op basis van het profiel en de taal waarmee ze zich aanmelden. 

Nood aan een decentraal beheer

Net omdat industriebedrijven zo groot zijn en niet elke werknemer toegang heeft tot een laptop, is er nood aan een decentralisatie van de infopunten. Op die manier hebben alle medewerkers zicht op hun afwezigheden, vakantieaanvragen, shiftwissels…  van zichzelf en eventueel van het hele team. Vanaf verschillende kiosks  kunnen werknemers vlot een deel van hun personeelsadministratie doen en inchecken op hun werkplek, waardoor de aanwezigheidslijsten meteen up-to-date zijn. Zo krijgen supervisors een overzicht van de huidige en toekomstige bezetting en wordt de personeelsplanning heel wat dynamischer. Het securityteam maakt van deze realtime data gebruik om correcte evacuatielijsten te maken in geval van nood, wat uiteraard een deel uitmaakt van de strenge veiligheidsprocedures bij industriebedrijven.

Benieuwd naar onze oplossingen voor industriebedrijven in de praktijk? Ontdek dan onze case voor Soudal!