Bespaar tijd én geld in de transportsector met een uitgekiend security management

Beveiliging is zowel voor opslag- en transportbedrijven als in de industrie enorm belangrijk en bovendien onvermijdelijk. Maar wist je dat je er zelfs een enorm commercieel voordeel uit kunt halen als je je security management slim aanpakt? Hoe je dat juist doet, ontdek je in dit artikel.
security management

Beter voorkomen dan genezen

Door na te gaan waar de mogelijke dreigingen zitten op veiligheidsvlak, kun je heel wat geld en tijd besparen. Een security management systeem registreert alle meldingen van incidenten op je bedrijfsterreinen. Via analyse is het mogelijk om voorspellingen te doen over mogelijke incidenten waardoor het veiligheidsteam nauwkeurigere maatregelen kan nemen, doelgerichte scenario’s kan uitwerken en ook proactief kan ingrijpen. Op die manier ga je heel wat efficiënter en gerichter te werk.

Betrouwbaarheid is belangrijk

Ondernemers gaan bij voorkeur in zee met bedrijven die vertrouwen uitstralen. Hoe je je klanten dan precies overtuigt? Door het behalen van internationaal erkende certificaten, zoals ISO 28000 en het AEO-certificaat. Deze documenten bewijzen dat je stevig inzet op een grondige beveiliging.

Goed security management? Dan krijg je voorrang!

Naast een grotere betrouwbaarheid naar klanten toe, krijgen bedrijven die in het bezit zijn van veiligheidscertificaten vaak ook een ‘voorkeursbehandeling’. Zo worden douaneformaliteiten sneller afgehandeld als je over een AEO-certificaat beschikt in Europa en over een ISPS-certificaat in Amerika.
Daar eindigen de voordelen van degelijk security management trouwens niet: omdat de afhandeling van je goederen bij de douane doorgaans minder lang duurt, kun je als bedrijf 24 uur-levering garanderen – een factor die voor heel wat klanten doorslaggevend is bij de keuze van een transportbedrijf.

Langere afhandeling kost geld

Je kent het gezegde ‘time is money’ vast wel. Hoewel het misschien een beetje een uitgeholde uitdrukking geworden is, zit er wel een kern van waarheid in. Hoe langer douaneformaliteiten aanslepen, hoe meer geld het transport kost. Het is dan ook uiterst interessant om die certificaten te halen door je security management te optimaliseren.

Weet je niet goed waar te beginnen? Laat je dan bijstaan door GET. Wij geven je graag alle advies rond veiligheid voor je bedrijfsgebouwen, maar ook voor je werknemers, producten en zelfs productieprocessen en algemeen projectmanagement. Wacht niet en neem contact met ons op.