Tijdregistratie: ontdek de voordelen nu én in de toekomst

In deze coronatijden is thuiswerk zowat de norm geworden. Werkgevers hebben dan ook meer dan ooit nood aan een efficiënt systeem voor tijdregistratie. Zo’n systeem zal evenwel ook na de coronacrisis zijn nut bewijzen. Volg even mee …

Tijdregistratie nu en in de toekomst

Flexibel en plaatsonafhankelijk werken

Nu heel wat werknemers niet op de werkvloer, maar thuis (of elders) hun taken uitvoeren, voldoen klassieke middelen voor tijdregistratie, zoals de prikklok, niet meer. Telewerk is immers per definitie flexibel en laat werknemers toe om vlotter hun work-lifebalans te bewaren.

Concreet betekent dit dat ze heel wat taken buiten de normale kantooruren kunnen verrichten, bijvoorbeeld ’s ochtends vroeg of ’s avonds. Daarnaast is telewerk ook plaatsonafhankelijk: elke medewerker voert zijn taken uit op de plek waar dat hem of haar het beste uitkomt.

Online en mobiele tijdregistratie 

Het mag dan ook niet verbazen dat digitale systemen voor tijdsregistratie momenteel een grote opmars kennen. Werknemers kunnen vandaag via een online tool of mobiele app heel makkelijk hun werktijd registreren, waar ze zich ook bevinden.

Die gegevens kunnen bovendien gedeeld worden met collega’s en geïmporteerd in de loonverwerkingstool. Dankzij deze tool beschikken niet alleen uw HR-medewerkers, maar ook teamleaders en andere werknemers altijd over de meest recente tijdgegevens

Ook waardevol in de toekomst

Algemeen wordt verwacht dat telewerk ook na de coronacrisis een vast gegeven zal blijven in veel bedrijven. Dat is logisch, want zowel werkgevers als werknemers hebben inmiddels de voordelen van telewerk aan den lijve ondervonden.

Werkgevers zien de concentratie  & productiviteit stijgen en  kunnen besparen op kantoorruimte, energie- en onderhoudskosten, terwijl werknemers zich in een veilige omgeving kunnen concentreren op hun taak.

Maar ondanks de voordelen van plaatsonafhankelijk werken, is dit  scenario niet voor iedereen ideaal. Teamwork en fysieke contacten met collega’s blijken toch wel onontbeerlijk voor een gezonde bedrijfsvoering op lange termijn.

GET biedt efficiënte tools voor tijdregistratie

Voor de perfecte oplossing voor tijdregistratie, nu en in de toekomst, mobiel en in de bedrijfsgebouwen, stelt GET prime Time voor. 

Prime Time beschikt over flexibele rapportagemogelijkheden en garandeert u de nodige gegevens voor het dagelijks tijdbeheer. Daarnaast beschikt u in realtime over relevante data om uw HR-beleid op af te stemmen.

Neem contact met ons op als u de voordelen van tijdregistratie nader wil bekijken.