Luchtvaart

Gevoelige richtlijnen van toepassing op luchthavens

De speciale situatie op luchthavens, of in andere openbare ruimtes zoals ondergrondse stations, waar ontelbare passagiers en werknemers passeren, vereist bijzondere veiligheids- en beschermingsmaatregelen. De exploitant is verplicht om risico’s te minimaliseren en om systemen te installeren die ervoor zorgen dat onbevoegde personen geen toegang krijgen tot ruimtes waarin manipulaties het leven van andere personen in gevaar zouden kunnen brengen. 

Alle belangrijke faciliteiten, zoals de luchthaventerminal, de toegang tot vliegtuigen of beveiligingsruimtes zoals de verkeerstoren, moeten worden beschermd door middel van toegangscontrole, videobewaking of alarm- en detectiesystemen voor inbraak.

Steeds toenemende eisen

Onder andere Fraport, de exploitant van de luchthaven van Frankfurt, vertrouwt op primion-systemen evenals op het veiligheidscontrolesysteem psm, waarin meer dan 1.000 verschillende individuele verzoeken zijn geïmplementeerd. Deze omvatten bijvoorbeeld toegangscontrole, administratie van identiteitsdocumenten en bezoekers, controle van de gates alsook tijdsmanagement. Het project is een van de grootste in de sector.

Zelfs de luchthaven van Neurenberg, het Baden Air Park, de BBI (luchthaven Berlijn Brandenburg Internationaal), de Berlijnse luchthavens Tegel en Schönefeld, de luchthavens van Allgäu en Braunschweig vertrouwen op primion-systemen.