Bij GET bieden we veel producten en diensten aan op het gebied van toegangsverlening. We kunnen wel zeggen dat we daar groot mee zijn geworden. Toegangsmanagement, ofwel Access Management, is een complex proces waarin veel factoren worden afgewogen om uiteindelijk de keuze te maken: deze persoon mag wél of níet door deze barrière. Maar aan de basis hiervan ligt nog iets veel groters.

 

Vaak krijgen we bij GET de vraag om meer openheid te geven richting klanten. ‘Is het mogelijk om onze software te integreren in jullie Access Management?’

En hoewel we bij GET graag meedenken met onze opdrachtgevers, is het niet altijd verstandig om rechtstreeks onze Access Management-software ‘open te breken’. Want wil je daadwerkelijk zelf de verantwoordelijkheid nemen om toegang te verlenen tot gebouwen, terreinen of software? Dat is namelijk complexer dan je zou denken. Vaak is het dus slimmer om een ‘omweg’ te nemen, namelijk door de koppeling te zoeken met de drijvende kracht achter Access Management: Identity Management. Maar wat is dat precies, en hoe werkt dat dan? En hoe gaan die twee samen?

 

Access Management kan niet zonder Identity Management
Kortgezegd: Access Management kan niet zonder de module Identity Management. Identity Management ‘zweeft er een beetje boven’, en is in de eerste plaats dus een overkoepelend geheel. Je zult immers altijd moeten weten wie je voor je hebt, en dus altijd een identiteit moeten registreren. Access Management is op dit moment vooral voorbehouden aan fysieke barrières, zoals kantoordeuren, slagbomen, liften, vergaderruimtes of gangen. Maar Access Management wordt ook steeds meer leidend voor toegang tot resources: software, bestanden, data, services of programma’s, met de steeds grotere transitie naar digitaal.

 

Identity Management gaat verder
Identity Management gaat nog verder dan dat, en bepaalt welke mogelijkheden iemand krijgt. Dus inderdaad: wie mag met welke badge welk terrein op? Maar ook: in welke schaal word je ingedeeld? Heeft een medewerker de regels overtreden? Welke hulpmiddelen heeft iemand nodig? Identity Management gaat dus verder. Want bij een identiteit horen ook zaken als salaris, kwalificaties, competenties, certificeringen, waarschuwingen of handicaps. In dit geval komt Identity Management zelfs in het vaarwater van Human Resources. Dan weet de roostermaker bijvoorbeeld dat een persoon voor 70 procent ingezet kan worden vanwege een handicap (of voor een bepaalde taak), en zo weet de salarisadministratie wat de verloning moet zijn.

 

Workflow Management: autorisatie dankzij Identity Management
Identity Management heeft nog meer mogelijkheden. Stel: iemand wil toegang tot de deuren van een bepaalde afdeling. Die persoon heeft daar vanwege zijn status geen vaste rechten toe, maar vandaag de dag werken we bij GET aan de module Workflow Management. Hiermee kan voor die persoon toch tijdelijk autorisatie toch worden verleend, waarmee bepaalde handelingen of rollen los komen te staan van eerdere vastomlijnde kaders. Dit resulteert dus in veel fijnmaziger werken en zal nog meer opties bieden voor zowel de werkgever als werknemer, om uiteindelijk de toegang te vormen tot een beter werkveld.

 

Kortom: Identity Management is de sleutel tot succes!

to top

Of creëer een terugbelverzoek

close